Siirry sisältöön

Sipoonkorpi on aito erämaa aivan pääkaupunkiseudun tuntumassa. Vaella erämetsässä tai tutustu kulttuurimaisemaan – Sipoonkorpeen on helppo tulla ulkoilemaan. 

Sipoonkorpi sijaitsee Helsingin, Vantaan ja Sipoon alueilla Itä-Helsingin tuntumassa. Tämä pienehkö kansallispuisto on luontotyypiltään enimmäkseen tiheää, luonnontilaista erämetsää. Patikkareittejä riittää ja vaelluskierros Sipoonkorven metsässä, kivenheiton päässä Helsingin ja Vantaan keskuksista, on hieno kokemus.

Sipoonkorven alueella sijaitsee myös Hindsbyn tila, jonka ympärillä on perinteisiä, kulttuurihistoriallisesti merkittäviä eteläsuomalaisia laidunalueita. Hindsbyn historia ulottuu vuosisatojen päähän ja Sipoonkorven alue itsessään on yksi varhaisimmin asutettuja alueita Etelä-Suomessa. Suunnittele päiväretki Sipoonkorpeen ja nauti koskemattoman erämaan tunnelmasta Suomen isoimpien asutuskeskusten vieressä. 

Vantaalla sijaitseva Kuusijärven ulkoilualue toimii oivana porttina Sipoonkorpeen. Kuusijärveltä johtaa silta Sipoonkorven kansallispuiston reiteille. Myös Kuusijärvi itsessään tarjoaa monipuolisesti tekemistä ympäri vuoden. Kesäisin Kuusijärvelle houkuttelee Vantaan suurin uimaranta, saunat ja aktiviteetit luonnossa. Talvikaudella ihmisiä houkuttelevat avantouinti, hyvin hoidetut hiihtomaastot sekä perinteiset savusaunat. Kuusijärven päärakennuksessa toimii ympärivuotisesti monipuolinen ja viihtyisä kahvilaravintola Cafe Kuusijärvi.