Siirry sisältöön

Teijon kansallispuiston vieressä sijaitseva Mathildedalin kylä hurmaa pikkuputiikeillaan, historiallaan, ruoalla ja juomalla sekä merellisellä tunnelmalla. Tule käymään.

Mathildedal on yksi Teijon alueen kolmesta historiallisesta ruukkikylästä, Teijon kansallispuisto Lounais-Suomen kauneimmilla paikoilla onkin sikäli ainutkertainen luontokohde, että täällä voit yhdistää luontopäivän ja kulttuurimatkailun.

Mathildedalissa voit viettää aikaa ulkoilun, pikkuputiikeissa vierailun, ravintolakäyntien ja kahvittelun, sekä varsinaissuomalaisen elämänmenon ihastelun merkeissä. Varaa aktiviteettisi ja yöpymisesi alueella Bookingpointin kautta ja tule vierailulle Mathildedaliin. 

Ruukkikylä meren rannalla Lounais-Suomessa

Mathildedalin historia on mielenkiintoinen ja monipuolinen. Pieni ruukkikylä meren rannalle on perustettu satoja vuosia sitten, ja Teijon alueen kolmen ruukkikylän mailla on yhä nähtävissä heijastuksia menneistä ajoista. Mathildedal sijaitsee Matildanjärven ja Teijonselän välissä, keskellä Lounais-Suomen kauneimpia merimaisemia.

Ravintolaan meren äärellä Lounais-Suomessa

Mathildedalin pieni kyläyhteisö on elinvoimainen, moni kylän 130:stä ympärivuotisesta asukkaasta omistaa ja pyörittää yrityksiään, ravintoloista kahviloihin ja pienpanimoihin, leipomoista käsityöpuoteihin. Kesäisin asukasmäärä moninkertaistuu mökkivieraiden ja muiden kesäasukkaiden myötä. Toisinaan kylän ravintoloissa, baareissa ja kahviloissa kuullaan myös elävää musiikkia, teatteria ja stand-upia.

Mathildedalin ruukkikylien käsityöpajoissa ja pikkuliikkeissä teet löytöjä, ja yövyt kotoisasti majataloissa tai Teijon kansallispuiston eräkämpissä.