Siirry sisältöön

Nämä suositut saaret sijaitsevat Helsingin keskustan edustalla, lyhyen venematkan päässä. Varaa kesän venematkat Uunisaareen ja Liuskaluodolle Bookingpointista.

Uunisaari on kaupunkilaisten ja saaristo- sekä kaupunkimatkailijoiden ihana kesänviettopaikka. Saaren suojaisalla hiekkarannalla on nautiskeltu auringosta ja virkistävistä meripulahduksista jo yli sadan vuoden ajan. Saaren ravintola, kahvila ja tilaus- sekä yleinen sauna houkuttelevat matkailijoita upeiden avomerinäkymien äärelle. Uunisaareen on veneyhteys Merisatamantorilta aina huhtikuusta marraskuuhun saakka. Uunisaaresta voi kävellä viereiseen Liuskasaareen aallonmurtajaa pitkin. Liuskasaaressa sijaitsee yli satavuotisen pursiseura Helsingfors Segelsällskapin kerhorakennus ja venesatama sekä ravintola.

Liuskasaarelta on kulkuyhteys Liuskaluodolle, ja Helsingin Kaivopuiston rannasta Liuskaluodolle voi matkustaa yhteysaluksella suoraan. Liuskaluodon ravintola Skifferissä voi nauttia herkullisia gourmet-pizzoja, tuttavallisemmin ”liuskoja” ja ravintolan aurinkoisella kesäterassilla viihtyy erinomaisesti kesäpäivänä. Skifferin tynnyrisaunassa voi nauttia mahtavista löylyistä, aivan erityisen tunnelmallisessa ympäristössä.