Siirry sisältöön

Melonta on loistava kesäharrastus - Suomi on täynnä upeita melontakohteita!

Melonta on suosittu ulkoilulaji, joka tarjoaa upeita mahdollisuuksia tutustua Suomen järvien, jokien ja merenrantojen kauniiseen luontoon. Suomessa, tuhansien järvien maassa on monipuolisia melontareittejä rauhallisista järvimaisemista aina upeisiin merimaisemiin!

Melonta on mahtava tapa tutustua luontoon ja kokea luonnon kauneus lähietäisyydeltä. Lyhyiden päiväretkien avulla voi tutustua melontaan ja harjoitella perustaitoja. Meloen voit kierrellä lähirantoja, ihailla maisemia ja pysähdellä evästauolle esimerkiksi pienille saarille.

Pidemmät retket soveltuvat hieman kokeneemmille melojille, jotka osaavat huolehtia turvallisuudestaan ja ymmärtävät sään merkityksen retken suunnittelussa. Retken kesto voi vaihdella päivistä useisiin viikkoihin ja yöpyä voi esimerkiksi teltassa, riippumatossa tai vaikkapa vuokramökissä. Pidemmät retket antavat mahdollisuuden tutustua paikkoihin, joita ei muuten ehkä pääsisi näkemään. Jokia pitkin voit meloa syvemmälle erämaihin ja järvien ympäri kierrellen voit tutustua upeisiin rantojen luontokohteisiin.

Esimerkkejä hienoista melontakohteista Suomessa

Itä-Helsingin saaristo on omaleimainen ja mielenkiintoinen melontakohde, jossa on runsaasti melontareittejä, aina Herttoniemestä Vuosaareen saakka. Helsingin itäisillä merialueilla on noin 100 kaunista saarta ja luotoa - ja useimmilla voit vierailla ja yöpyä täysin vapaasti!

Teijon kansallispuiston Matildanjärvi on suosittu melontakohde. Pienen järven rannoilta löydät useita kuvankauniita tulipaikkoja, joiden läheisyydessä voit majoittua. Matildanjärvi sopii päiväretkimelontaan, mutta myös tunnelmalliseen yön yli -melontaan!

Espoon saariston meriluonto ja useat erilaiset saarikohteet ihastuttavat melontaretkeilijöitä. Saariston lukuisilla saarilla on retkeilijöiden käytettävissä tulentekopaikkoja ja käymälöitä, ja monissa saarissa on hyvät puitteet yöpymiseen.

Vuokraa kajakki tai osallistu opastetulle retkelle tai melonnan alkeiskurssille!

Bookingpointista löydät kattavan valikoiman melontapalveluita. Tutustu valikoimaamme ja varaa itsellesi kesäelämys!