Siirry sisältöön

Tuusulanjärven rannoilla on paljon nähtävää ja koettavaa – Tuusulanjärvi on ainutlaatuinen ja pienehkön maantieteellisen alueensa myötä myös helposti koettava matkakohde. Tule käymään!

Tuusulanjärvi sijaitsee 30 kilometrin päässä Helsingin keskustasta, ja alueelle pääsee nopeasti sekä lähijunalla
että HSL:n busseilla.

Tuusulanjärven alue on täydellinen retkikohde jopa lyhyelle päiväretkelle, mutta jos haluat erityisesti nauttia idyllisen Tuusulan Rantatien tunnelmasta, fiilistellä taiteilijakodeissa ja lumoutua järvimaisemasta, varaa vierailullesi runsaammin aikaa. Yövy viihtyisässä majoituksessa, nauti hyvää ruokaa ja tutustu alueeseen vaikkapa polkupyörän selästä. Ota irtiotto arjesta!

Tuusulanjärven Taitelijakodit

Tuusulanjärven rannoille syntyi noin sata vuotta sitten ainutlaatuinen taiteilijayhteisö, jolla oli aivan erityinen sija suomalaisuuden tarinan synnyssä. Tänään kauniit kansallisromanttiset taitelijakodit vievät kävijänsä vuosisadan
vaihteen aitoihin tunnelmiin. Tunnetuin taiteilijakodeista on Sibeliuksen Ainola.

Järvimaisemat pyörän selästä tai soutuveneestä

Retkikohteena Tuusulanjärven alue tarjoaa myös hienot harrastusmahdollisuudet niin kesällä kuin talvellakin. Kauniit maisemat ja hyvä pyörätie houkuttelevat noin 24 kilometrin kierrokselle järven ympäri. Matkan varrella kannattaa myös poiketa reitiltä, vaikkapa Sarvikallion virkistysalueelle, josta näkee taiteilijayhteisöäkin inspiroineen komean kansallismaiseman.

Eikä sinun tarvitse ihailla järveä vain rantatöyräiltä, sillä voit vuokrata soutuveneen edullisesti ja helposti. Soutaen pääset vaikkapa upean Sarvikallion näköalapaikan taiteilijakoti Halosenniemen laiturille. Oletko muuten koskaan saapunut soutamalla luontopolulle tai museokäynnille?

Elävää kulttuuria Tuusulanjärvellä

Tuusulanjärven alue on myös elävän kulttuurin kehto. Monet vuosittaiset festivaalit tuovat meille upeita elämyksiä Tuusulanjärven rannoille. Konsertteja, klubi-iltoja ja taidetapahtumia on myös tarjolla viikoittain.