Siirry sisältöön

Verla on vanha tehdasalue ja UNESCO:n maailmanperintökohde Kouvolan pohjoispuolella. Upeaa luontoa ja kulttuurihistoriaa – tule ihastumaan!

YK:n kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö UNESCO:n maailmanperintökohteiden listalle vuonna 1996 lisätty Verla on entisöity tehdasalue upeimpien Repoveden kansallispuiston maisemien tuntumassa. Tänne perustettiin puuhiomo ja pahvitehdas alun perin 1870-luvulla, ja alue museoitiin 1970-luvulla. Nyt Verla tarjoaa kiehtovan kurkistuksen menneiden aikojen suomalaiseen elämänmenoon. 

Aktiviteetteja Eteläisessä Suomessa

Verlan alueella voit tutustua monenlaisiin mielenkiintoisiin kohteisiin. Verlan tehdasmuseossa on tarjolla opastettuja käyntejä, ja alueella voit patikoida luontopoluilla, tehdä ostoksia tehtaanmyymälöissä sekä retkeillä Verlaa ympäröivissä metsissä. Repoveden kansallispuisto on Etelä-Suomen huikeimpia luontokohteita, jonne kannattaa tehdä matka pidemmältäkin. Täällä viihdyt useammankin päivän järvimaisemissa ja kotiseutuhistoriaan tutustuen.

Repovedellä melontaa ja patikointia

Verla ja Repoveden kansallispuisto sijaitsevat Kouvolan ja Mäntyharjun kuntien alueilla, noin 180 kilometrin päässä Pääkaupunkiseudulta. Repoveden maisemissa yhdistyvät tuuheat ja suomalaisten kaikkien tuntemat metsät, upeat harjualueet ja sinivetiset järvet kotoisaksi perinnemaisemaksi. Repovedellä voit telttailla tai viettää aika Tentsile-leirissä, vaeltaa, meloa ja kalastaa.

Verlassa näet mennyttä maailmaa

Verla on museoalue, jossa voit tutustua 1800-luvun lopun suomalaiseen elämänmenoon. Aluetta halkovat vesistöt ovat olleet menneinä aikoina suosittuja ja keskeisiä tukinuittoreittejä, ja Verla onkin upeasti säilynyt esimerkki noilta varhaisen kotimaisen teollistuneisuuden ajoilta. Rakennukset ovat säilyneet ja entisöity, ja kaikkialla voit aistia eilispäivän tuulahduksia. Verla onkin ainutkertainen vierailukohde eteläisessä Suomessa, ja vierailu Verlassa on mielekäs aktiviteetti koko perheelle.